Betiltották a Nagy Feróval reklámozott potencianövelőt

2009.02.28. 15:48 Módosítva: 2009.02.28. 16:58
Nem lehet forgalmazni a Libidfit nevű potencianövelő tablettát a Fővárosi Bíróság jogerős februári döntése szerint. A kapszula olyan anyagokat tartalmaz, amiket élelmiszerekben nem ajánlott alkalmazni, és a fogyasztása nem biztonságos.
p3

"Természetes hatóanyagok, ellenőrzött termék, garantált hatás" - szól a promószöveg a Libidfit nevű potencianöveló szájtján, ahol a farmeringben mosolygó Nagy Feró ajánlja a terméket.

A Fővárosi Bíróság jogerős februári ítélete szerint viszont nem lehet forgalmazni a Libidfit nevű potencianövelő kapszulát, mivel a szakvélemény szerint olyan növényeket tartalmaz, amiket nem ajánlott élelmiszerekben alkalmazni. (Az erről szóló bírósági végzés az ÁNTSZ honlapján olvasható pdf-ben.)

Orvosi ellenőrzés nélkül veszélyt jelenthet

A Libidfit olyan nemi vágyat serkentő növényeket is tartalmaz, amelyeket a hagyományos kínai gyógyászat használt. A potencia növelésen kívül a kapszulát egyebek mellett impotencia és éjszakai magömlés ellen is ajánlották.

Bár a reklámszövegben az áll, hogy a Libidfit "nem emeli meg a vérnyomást és semmilyen káros mellékhatása nincs", a szakvélemények szerint a fogyasztása orvosi ellenőrzés nélkül nem biztonságos, veszélyt jelenthet a fogyasztóra. Ráadául a Viagránál könnyebben beszerezhető, mivel recept nélkül is kapható. Az viszont, hogy pontosan melyik gyógynövényeket tartalmazza a kapszula, sem a Libidfit szájtjáról, sem a végzésből nem derül ki.