Bokros Lajos csak jövő vasárnap dönt

2009.02.28. 11:44
A Horn kormány egykori pénzügyminisztere az Antall József Alapítvány zárt körű rendezvényén ismerteti elképzeléseit, miután az MDF felkérte, hogy a párt EP-listavezetője legyen. A döntést az országos választmány ülése után hozza meg.

Bokros Lajos megtisztelőnek tartja az MDF felkérését, hogy a párt európai parlamenti listájának vezetője legyen, és jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a felkérést. Az egykori pénzügyminiszter szombaton délelőtt nyilatkozott erről Budapesten, mielőtt Dávid Ibolya MDF-elnök társaságában megérkezett az Antall József Alapítvány rendezvényére.

Miután az MDF elnöksége kedden megerősítette a felkérés hírét, Bokros az alapítvány zárt rendezvényén ismerteti elképzeléseit. Délután 1 órára pedig a megyei pártelnököket hívta össze az elnökség a párt második kerületi székházába, hogy Bokros Lajos felkérésével kapcsolatban tájékoztassák őket.

Egy hét múlva ülésezik az országos választmány

A volt miniszter jövő szombaton részt vesz az MDF Országos Választmányának ülésén, és ezután dönt arról, hogy vállalja-e a felkérést.

Az MDF EP-listáját az Országos Választmány véglegesíti majd, valószínűleg jövő szombaton. Az ellenzéki pártnak legalább nyolc százalékos eredményt kell elérnie ahhoz, hogy a következő ciklusban két képviselője legyen Brüsszelben.