Dávid Ibolya Habsburg Györgyöt is az EP-listára tenné

2009.02.28. 21:21 Módosítva: 2009.03.01. 11:37
Dávid Ibolya az utolsó magyar király unokáját, Habsburg Györgyöt javasolta a párt EP-listájának második helyére. Habsburg Ottó fia örült a felkérésnek, de a párt választmánya dönt majd.

Habsburg Györgyöt javasolta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt EP-listájának második helyére szombaton.

Dávid Ibolya ezt azután nyilatkozta az MTI-nek, hogy találkozott a párt megyei elnökeivel, akikkel ismertette az MDF EP-listáját.

Habsburg György az MTI-vel írásban közölte: nagy megtiszteltetés számára az MDF felkérése.

"Kész vagyok arra, hogy tudásomat, tapasztalatomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet Magyarország szolgálatába állítsam, mint - pártonkívüli - európai parlamenti képviselő. Amennyiben a párt választmánya többséggel megerősíti a felkérést, úgy kész vagyok elvállalni azt" - írta a Magyar Vöröskereszt elnöke, volt utazó nagykövet.

Makay Zsolt, az országos választmány elnöke, aki szintén részt vett a szombati konzultációs ülésen, az MTI-nek azt mondta, március 7-én dönt a párt országos választmánya az elnökség által javasolt EP-listáról.

Dávid Ibolya az MDF keddi elnökségi ülése után jelentette be: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem (CEU) tanárát kérte fel az MDF elnöksége arra, hogy legyen az európai parlamenti választásokon a párt listavezetője.

Bokros Lajos szombaton az Antall József Alapítvány rendezvényére Dávid Ibolya pártelnökkel érkezett és azt mondta: megtisztelőnek tartja a felkérést. A jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a párt felkérését.