Ágnes
-1 °C
2 °C

Váltott műszakban fognak dolgozni a rendőrök

2009.03.04. 06:26 Módosítva: 2009-03-04 06:39:50
Reggel hattól délután kettőig, illetve kettőtől este tízig tartanak a műszakok, hogy több nyomozó legyen elérhető a bűncselekmények elkövetésekor.

A bűnügyi szolgálat áttér a kétműszakos munkarendre: egyelőre csak a nagyobb, 20-30 fős bűnügyi osztályok, később valószínűleg a kisebbek is - számol be szerdai számában a Népszabadság.

A reggel hattól délután kettőig, illetve a kettőtől este tízig tartó munkarend célja, hogy minél több nyomozó legyen a terepen, amikor a potenciális bűnözők, illetve a bűncselekmények lehetséges sértettjei az utcán vannak.

A rendőrség bűnügyi vezetőit a napokban tájékoztatják hivatalosan a bűnügyi szolgálatnál szinte azonnali hatállyal bevezetendő új munkarendről - mondta a lapnak Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Az újság beszámol arról is, hogy szolgálati pótlékkal tartanák vissza a ma még igen vonzó feltételek miatt 25 év után nyugdíjba készülő, tapasztalt rendőröket. Úgy tervezik, hogy azok, akik maradnak, 25 év szolgálat után 40, 30-35 év szolgálat után 50, 35 év szolgálat után 60 ezer forintot kapnának a fizetésük felett - olvasható a Népszabadságban.