Létszámgondokkal küzd az ügyészség

2009.03.05. 13:26 Módosítva: 2009.03.05. 13:28
Bár a munkakörülmények számottevően javultak, nagy a terhelés az ügyészeken, több titkárt pedig pénz hiányában nem tudtak kinevezni ügyésszé. A létszámgondokat 60-70 kinevezéssel meg lehetne oldani.

Létszámgondokkal küzd az ügyészség, jelentette be Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese. A problémát 60-70 kinevezéssel lehetne orvosolni, de erre nincs pénzügyi fedezet, mondta.

Az ügyészek munkakörülményeiben számottevő javulás történt, elvétve fordul elő olyan főügyészség az országban, amelyet ne újítottak volna fel az elmúlt 8-10 évben, mondta a Nógrád megyei összügyészi értekezlet utáni sajtótájékoztatóján. Az egy ügyészre jutó munkateher olyan jelentős, hogy a napi munkamennyiséget csak túlmunkával és hét végi munkával lehet elvégezni, és "senkitől nem lehet elvárni hosszú távon, hogy a szombat-vasárnapját azzal töltse, hogy vádiratokat, keresetleveleket ír", részletezte a gondokat.

Belovics szerint több megyében és a fővárosban is nagy számban vannak olyan titkárok, akiket azért nem tudnak kinevezni ügyésszé, mert nincs meg az anyagi fedezete az új ügyészi álláshelynek.