Erő- és bizalomvesztés az MSZP-s egyéni jelölteknél

2009.03.06. 07:43
Több ismert szocialista politikust is visszavonnak az első vonalból jövőre Pest megyében. A Népszabadság információi szerint a megyei területi szövetségben már döntöttek arról, hogy jövőre kik indulhatnak egyéni választókörzetekben.

Az MSZP Pest megyei területi szövetségben már döntöttek arról, hogy az egyéni választókörzetekben kiket indítanak a 2010-es választásokon, írja a Népszabadság pénteki számában.

A napilap úgy tudja, hogy Tóth András volt titkosszolgálati államtitkár helyett Fábry Béla fóti alpolgármester, MSZP-alapító, Gál Zoltán volt belügyminiszter helyett pedig Székely Tamás jelenlegi egészségügyi miniszter indul egyéniben.

Jánosi György volt választmányi elnök, sportminiszter és Bóth János országgyűlési képviselő sem indul újra saját, az előző választáson elnyert körzetében. Jánosi helyett Tóbiás József szocialista frakcióigazgató küzdhet 2010-ben az egyéni körzetben, Bóth helyett Jakab Zoltán traumatológus neve merült fel.

A Népszabadság úgy tudja, Bóth és Gál önként lép hátra, mert megterhelőnek tartanák az egyéni körzet további képviseletét. Bóth jános Vác polgármesetri címéért indulna, Gál pedig listán szeretne parlamentbe jutni.

Tóth viszont szeretett volna újrázni, de nem kapott bizalmat. Az újság úgy tudja, Tóth Andrást olyannyira meglepte és sértette a döntés, hogy közölte a parlamenti frakció vezetésével: ha 2010-ben nem kerül befutó helyen valamelyik listára, úgy már most kiül a függetlenek közé. Ezt azonban sem Tóth, sem más hivatalos forrás nem erősítette meg.