Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Gyurcsány: Orbán szája nagyobb, mint a képessége

2009.03.11. 18:29 Módosítva: 2009.03.11. 18:35
A magyar politika vízválasztója ma, hogy kik azok, akik szembenéznek a válsággal és kik azok, akik gyávák vagy intellektuálisan üresfejűek és kikerülik a válaszadást, jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Tatabányán közel 400 fős hallgatóság előtt.

"Utóbbi körbe sorolom a Fideszt. Ennél üresebb beszédet, amit a Fidesz elnöke tartott, régóta nem hallottam. Kár volt kétszer elhalasztani, de megtartani volt a legnagyobb kár. Orbán szája nagyobb, mint képessége. ... Csak el kellene mondani, mit tenne - szabadabban beszélhet, mint én - de szóvirágokat mond, udvarol, csábít. Ez nem politika, ez gyávaság" - jelentette ki.

15

A Válságkezelés és növekedés, stratégia az erős Magyarországért elnevezésű kormányzati konferencia-sorozat keretében tartott rendezvényen Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a Reformszövetség és Bokros Lajos válságkezelő javaslataival lehet vitatkozni, lehet őket partnerként becsülni. Hosszú távon fő irányokban és gazdaságilag racionálisak, de a hosszú távot meg kell élni.

"Szociális munkást, létminimum alatt élőket ritkán kérdeznek meg a válságkezelésről. Méltányosságot kérek a közgazdászoktól", hogy a gazdasági szempontok mellett szociális megfontolások is érvényesülhessenek - tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint nem azzal kell foglalkozni, ami az elmúlt hét évben történt, mert most bajban vannak azok az országok is, akikre korábban csodálattal néztünk, megemlítve Szlovákiát, Írországot és Észtországot.

"Bátorítani akarjuk az országot, nem butítani!" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Az embereket összefogásra buzdította és a kormány legfontosabb feladatának a munkahelyek megőrzését nevezte. Utalt arra, hogy a kormány kifizeti az ötödik munkanapot azoknak a vállalkozásoknak, akik elbocsátások helyett bevezetik a négynapos munkahetet.

"Aki azt mondja, semmi erőfeszítést nem kell tenni, az hazudik, az szélhámos. Ha nem tudnák, kiről beszélek, akkor szólok" - tette hozzá. Tatabányai programja során helyi vállalkozókkal is találkozott a kormányfő.