Az SZDSZ sajnálja, hogy Surányi nemet mondott

2009.03.26. 15:44 Módosítva: 2009.03.26. 15:44
Az SZDSZ sajnálja, hogy Surányi György nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget, de folytatják a tárgyalást az MSZP-vel. Határidőt ezúttal nem neveztek meg a jelöltállításra.

Az SZDSZ sajnálattal vette tudomásul, hogy Surányi György nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget, mondta Fodor Gábor pártelnök csütörtök délután. Ebben szerinte szerepet játszottak a volt jegybankelnököt ért támadások, illetve azok a politikai erők, amelyek nem álltak mögé.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

„Megyünk tovább, és addig folytatjuk a tárgyalásokat amíg egy cseppnyi esély van arra, hogy cselekvőképes kormány alakulhat Magyarországon" - fogalmazott.

Fodor Gábor új határidőt nem szabott a megegyezés időpontjára, és jelezte, várják a szocialistáktól a javaslatokat. A csütörtöki egyeztetésen a felek abban állapodtak meg az MSZP delegációjával, hogy a szocialisták háromfős listát tesznek le a pénteki tárgyalásokon.

Ez jelentheti azt, hogy a meglévő két aspiráns mellett egy harmadikat neveznek meg, de felmerülhet akár három teljesen új név is.

Fodor nem tartotta meglepőnek, hogy csütörtökön szinte valamennyi bankvezetőnek a neve felmerült lehetséges miniszterelnök-jelöltként. Azt mondta, ezek a sajtó találgatásai, hiszen eddig hivatalosan csak három név merült fel.