Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lenyomták Bajnait a koalíciós társak torkán

2009.04.05. 15:11 Módosítva: 2009-04-15 17:19:00
Négy év után újra elénekelték az Internacionálét az MSZP küldöttei a vasárnapi kongresszuson, amit Gyurcsány Ferenc lemondása miatt kellett összehívni. A szavazáson a papírformának és a háttéralkuknak megfelelő eredmény született. Az SZDSZ is támogatja Bajnai kormányfő-jelöltségét.
lendvai bajnai

Az MSZP vasárnapi kongresszusán nagy többséggel választották meg a párt miniszterelnök-jelöltjévé Bajnai Gordon gazdasági minisztert (91 százalék), pártelnökké pedig Lendvai Ildikó frakcióvezetőt (93 százalék).

A magyar embereknek aközött kell választaniuk, hogy elveszítik az állásaikat, vagy átmenetileg lemondanak a jövedelmük néhány százalékáról, mondta Bajnai Gordon még a szavazás előtt.

A jelölt szerint a válságnak nincs pártállása, ezért nem is lehet pártalapú politizálással kezelni azt. Bajnai szerint a válság idején az államnak, a politikának és a jómódúaknak nyilvánvaló áldozatot kell vállalnia. Bajnai beszédéről bővebben itt olvashat>>>

A miniszterelnök-jelölt portréját itt olvashatja>>>

„Nincs vége a magyar baloldalnak, újrakezdjük és folytatjuk a munkát” – mondta Lendvai Ildikó az MSZP új elnöke, aki Szekeres Imrével és Kiss Péterrel együtt akarja igazgatni a pártot. Azzal a feltétellel vállalta el a posztot, hogy Mesterházy Attila lesz a frakcióvezető, Gyurcsány Ferenc pedig a Táncsics Alapítvány élére állhat. Lendvai beszédéről itt olvashat>>>


Az új elnök portréja>>>

gyurcsany

Nem született miniszterelnöknek, de álmokat szövő, csetlő-botló emberré lett, aki hihetetlenül boldog, hogy szolgálhatta az országot. Ezt mondta magáról a leköszönő Gyurcsány Ferenc az MSZP vasárnapi kongresszusán, ahol egy időre búcsút intett híveinek. A teljes beszéd itt>>>

Az SZDSZ országos tanácsa (ot) vasárnap este 62:21 szavazattal támogatta Bajnai Gordont és programját. Az ot arra adott felhatalmazást a szabaddemokraták ügyvivői testületének, hogy ha ismert lesz a leendő kabinet programja illetve összetétele, akkor támogassa annak létrejöttét.

Vasárnap délután 25 ezren tüntettek a Hősök terén az előrehozott választásokért. A Civil Összefogás Fórum által szervezett demonstrációról motorosok kiáltványt vittek el a Sándor-palotához Sólyom László köztársasági elnöknek, amelyben előre hozott választásokat, a közélet tisztaságának helyreállítását, a közbiztonság megteremtését, a nemzeti jelképek tiszteletben tartását, a családok és a gyermeknevelés kiemelt megbecsülését, a magyar föld és otthonok védelmét követelik.

A demonstráció után egy 1500-2000 fős csoport, köztük 600 Magyar Gárda-tag vonult a Parlament elé, később csatlakozott hozzájuk 200-300 Ferencváros-drukker is. A Kossuth térről később elvonultak a gárdisták. Rendbontás nem történt, a rendőrség választási nagygyűlésnek értelmezte a történteket, és nem avatkozott közbe. Kilenc óra után a tömeg szétoszlott.

Ha újra át akarja élni a vasárnapi eseményeket, kattintson ide>>>