Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben marad a taktaközi szocpolcsalás fő gyanúsítottja

2009.04.07. 10:35 Módosítva: 2009-04-07 12:44:47
A tavaly júliusban őrizetbe vett osztályvezető szabálytalanul adott ki lakhatási engedélyeket. A kár megközelíti a félmilliárd forintot.

A bíróság három hónappal meghosszabbította a szerencsi építőhatóság vezetőjének előzetes letartóztatását, írja a Borsod Online.

A tavaly júliusban őrizetbe vett osztályvezető a gyanú szerint úgy adta ki az épületek lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleltek meg a műszaki előírásoknak.

A papír birtokában az érintettek a teljes állami támogatás összegét megkapták. Egy-egy ingatlanra ötmillió forintot igényeltek a jogosultak. Az ügyészségi nyomozóhivatal befejezte a nyomozást, hamarosan iratismertetésre kerül sor.

Az osztályvezető korábban úgy érvelt a bírósági meghallgatásakor, hogy félelemben tartották. Még kenőpénzt is kínáltak neki, amit nem fogadott el, mégsem tett feljelentést.

A Szerencsen kezdett nyomozás akkor gyorsult fel, amikor az ügyészségi nyomozóhivatal átvette a vizsgálatot. Kiderült, hogy csaknem félmilliárd forint kárt okoztak a jogtalanul felvett szocpol összegével.