Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Előzetesben marad a taktaközi szocpolcsalás fő gyanúsítottja

2009.04.07. 10:35 Módosítva: 2009.04.07. 12:44
A tavaly júliusban őrizetbe vett osztályvezető szabálytalanul adott ki lakhatási engedélyeket. A kár megközelíti a félmilliárd forintot.

A bíróság három hónappal meghosszabbította a szerencsi építőhatóság vezetőjének előzetes letartóztatását, írja a Borsod Online.

A tavaly júliusban őrizetbe vett osztályvezető a gyanú szerint úgy adta ki az épületek lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleltek meg a műszaki előírásoknak.

A papír birtokában az érintettek a teljes állami támogatás összegét megkapták. Egy-egy ingatlanra ötmillió forintot igényeltek a jogosultak. Az ügyészségi nyomozóhivatal befejezte a nyomozást, hamarosan iratismertetésre kerül sor.

Az osztályvezető korábban úgy érvelt a bírósági meghallgatásakor, hogy félelemben tartották. Még kenőpénzt is kínáltak neki, amit nem fogadott el, mégsem tett feljelentést.

A Szerencsen kezdett nyomozás akkor gyorsult fel, amikor az ügyészségi nyomozóhivatal átvette a vizsgálatot. Kiderült, hogy csaknem félmilliárd forint kárt okoztak a jogtalanul felvett szocpol összegével.