Móric
9 °C
15 °C

Kövér: Súlyos gazdasági és morális válság van

2009.04.08. 21:12 Módosítva: 2009.04.08. 21:12
Magyarország jövője a jobboldal sikerességén múlik, az ország ugyanis jelenleg súlyos gazdasági és morális válságban van, jelentette ki Kövér László szerdán Újfehértón egy lakossági fórumon.

A Fidesz országos választmányi elnöke szerint meg kell vizsgálni, hogy ki és milyen mértékben felelős az ország mostani helyzetéért. Közölte: ez a felelősség a Fideszt is érinti, hiszen a 2002-es országgyűlési választások idején nem tudta mozgósítani meglévő erőit.

Ha Fidesz akkor nyert volna, 2007-től már euróval fizethetnénk, folytatódhatott volna a Széchenyi-terv, és a Fidesz erősíthette volna a kis-és középvállalkozásokat - jelentette ki Kövér László. Kiemelte: Magyarország sokkal nagyobb gazdasági és morális válságban van, mint 1990-ben.

Ennek oka szerinte az, hogy az eddigi kormányokra, különösen a rendszerváltó MDF-kormányra nem nehezedett semmiféle nyomás, hogy elszámoltassa a korábbi negyven év "gazemberségeit". Éppen ezért - mutatott rá - az emberek nagyon rossz véleménnyel vannak a politikáról, de valójában mégis ettől várják sorsuk jobbra fordulását.

Azt mondta: "Lehetőséget kell teremtenünk arra, hogy az emberek saját maguk oldják meg családi, szakmai, közösségi problémáikat; erre kell, hogy lehetőséget teremtsen a politika". Ezért fontos, hogy a jelenleg kisebbségben lévő jobboldal maga mellé állítsa a társadalom többségét - hangsúlyozta Kövér László. Hozzátette: ha szerencsénk van, nem kell 2010-ig várni, hiszen a júniusi európai parlamenti választás meghozhatja ezt a változást.