Aliz
6 °C
14 °C

Bajnai ajánlatot tett Kiss Péternek

2009.04.10. 11:56 Módosítva: 2009-04-10 12:04:58
Kiss Péter, eddigi kancelláriaminiszternek a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli posztot ajánlotta fel Bajnai Gordon.

A miniszterelnök-jelölt azért erre kérte fel a jelenlegi kancelláriaminisztert, mert szerinte nincs Magyarországon még egy olyan politikus, akinek a társadalompolitikai egyeztetésekben olyan komoly személyes tapasztalatai lennének, mint Kissnek.

Akinek mediátori képessége, amellyel a kormány, a munkaadók és a munkavállalók között közvetíteni tud a válságkezelő program végrehajtása során, Bajnai szerint nélkülözhetetlen a kormány számára. Nem hatalmi kérdésről, hanem egyfajta társadalmi küldetésről van szó. Ezért bízik abban Bajnai környezete, hogy Kiss Péter vállalja azt a feladatot, amit rajta kívül más nem igen tudna ellátni.

Az Index több forrásból úgy értesült, hogy a Bajnai és Kiss között napok óta tartó tárgyalásokban ez a poszt valóban felmerült, ám egyfajta csomag részeként, a megbeszéléseke szóba került az is, hogy ez a poszt egyben a miniszterelnököt helyettesítő miniszteri posztot is jelentené.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?