Bajnai ajánlatot tett Kiss Péternek

2009.04.10. 11:56 Módosítva: 2009.04.10. 12:04
Kiss Péter, eddigi kancelláriaminiszternek a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli posztot ajánlotta fel Bajnai Gordon.

A miniszterelnök-jelölt azért erre kérte fel a jelenlegi kancelláriaminisztert, mert szerinte nincs Magyarországon még egy olyan politikus, akinek a társadalompolitikai egyeztetésekben olyan komoly személyes tapasztalatai lennének, mint Kissnek.

Akinek mediátori képessége, amellyel a kormány, a munkaadók és a munkavállalók között közvetíteni tud a válságkezelő program végrehajtása során, Bajnai szerint nélkülözhetetlen a kormány számára. Nem hatalmi kérdésről, hanem egyfajta társadalmi küldetésről van szó. Ezért bízik abban Bajnai környezete, hogy Kiss Péter vállalja azt a feladatot, amit rajta kívül más nem igen tudna ellátni.

Az Index több forrásból úgy értesült, hogy a Bajnai és Kiss között napok óta tartó tárgyalásokban ez a poszt valóban felmerült, ám egyfajta csomag részeként, a megbeszéléseke szóba került az is, hogy ez a poszt egyben a miniszterelnököt helyettesítő miniszteri posztot is jelentené.