40 millióért perel a kirúgott főigazgató

2009.04.16. 09:10
40 millió forintot követel az Európai Kulturális Főváros tavaly menesztett főigazgatója volt munkáltatójától. Mészáros András szerint jogtalanul mondtak fel neki a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht-nál.

Negyvenmillió forintra perli az Európa Kulturális Főváros (EKF) program volt főigazgatója, Mészáros András volt munkáltatóját, a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht-t. Az első tárgyalást május 15-re tűzte ki a Baranya Megyei Bíróság - írja a Dunántúli Napló.

Mészáros azért perelte be a céget, mert szerinte jogtalanul, indoklás nélkül mondták fel vele a szerződést, ami 2010. év végéig szólt. A volt főigazgató szerint nem igaz, hogy ő volt az EKF-program haladásának gátja, már csak azért sem, mert menesztése előtt 1,2 millió forintos sikerdíjat is kapott. Mészáros azonban nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az új pécsi polgármesterrel kölcsönös megegyezés születhet, így elkerülhető lesz a hosszú jogi procedúra - írja a lap.

Mészáros András megbízási szerződését a pécsi közgyűlés 2008. október 9-én, azonnali hatállyal, egyhangúlag felmondta. Az indoklásban - a többi között - az volt, hogy időbeli csúszások voltak a programban, az építkezések nem kezdődtek el, pedig azt legkésőbb tavaly őszre ígérték. Mészáros András 16 hónapig volt főigazgató.