Szilit támogatja az MDF Pécsett

2009.04.16. 12:29 Módosítva: 2009.04.16. 15:37
Az MDF baranyai szervezete Szili Katalin szocialista jelöltet támogatja a májusi pécsi időközi polgármester-választáson. Szintén Szili javára lépett ma vissza Juhász István, a pécsi közgyűlés független képviselője is.

Mivel az MDF számára a szocialisták jelöltjének programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté, jelöltjük visszalép Szili Katalin javára.

Az SZDSZ pécsi szervezete is úgy döntött, hogy Szili Katalint támogatja a májusi polgármester-választáson. Mindum Károly, az SZDSZ pécsi elnöke arról számolt be, hogy támogatják a politikus városvezetéssel kapcsolatos elképzeléseit. Azt is közölte, hogy javaslatokat fogalmaztak meg, melyeket a jelölt elfogadott és beépített 12 pontos választási programjába.

Juhász István független képviselő szintén csütörtökön jelentette be, hogy visszalép Szili Katalin javára. "Baloldali gondolkodású, független jelöltként úgy döntöttem, nem adom le a polgármester-választáson való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, nem indulok el Pécs polgármesteri székéért" - írta Juhász István.

Indoklása szerint Pécs jövője, fejlődése azon múlik, hogy "képesek vagyunk-e megbékélni egymással, befejezzük-e a pártoskodó háborút és elkezdünk-e felelősséggel dolgozni a városért".

A 152 ezer lakosú baranyai megyeszékhely 125 ezer választópolgára március 13-ig kapta meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket, a jelöltek bejelentésének határideje április 17. Páva Zsolt és Szili Katalin már bejelentette, hogy leadta ajánlószelvényeit.