Judit
3 °C
7 °C

Ezer négyzetméteres villát épített Boldvai László

2009.04.20. 08:03 Módosítva: 2009-04-20 08:23:53

Boldvai László, szocialista országgyűlési képviselő tavaly 1050 négyzetméteres villát épített Salgótarjánban egy hatalmas, 3 ezer négyzetméteres telken, írja a Blikk.

A honatya vagyonnyilatkozata szerint a bruttó 440 ezer forintos képviselői fizetésen, valamint a 266 ezer forintos költségtérítési átalányon és a 115 ezer forintos szállásköltség-térítésen kívül a politikusnak nincs egyéb jövedelme.

Boldvai László (Fotó: mszp.hu)
Boldvai László (Fotó: mszp.hu)

A Blikk szeretett volna utánajárni annak, hogy a képviselő hogyan tudja kigazdálkodni a fényűző ház rezsijét, Boldvai azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a politikus felesége, a helyi gimnázium tanára egy BMW-terepjáróval jár dolgozni, gyermekük pedig Svájcban tanul, ami szintén komoly kiadást jelent.

A múlt héten felmerült, hogy Boldvai László veszi át az infrastrukturális tárca államtitkári posztját Puch Lászlótól. A posztot végül Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke kapta meg.

Boldvai László 1994-től 1998-ig az MSZP kincstárnoka volt. A Fővárosi Bíróságon zajló Tocsik-perben 1999. február 8-án befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzmellékbüntetésre ítélték.

Ezt az ítéletet azonban a Legfelsőbb Bíróság 2000. április 12-én hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte a Fővárosi Bíróságot. Az új eljárásban a vádat zsarolásra módosította az ügyészség. A megismételt eljárásban a Legfelsőbb Bíróság 2003. április 8-án jogerősen felmentette a zsarolás vádja alól Boldvai Lászlót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?