Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Teljes a Bajnai-kormány államtitkári kara

2009.04.20. 09:20
Bajnai Gordon miniszterelnök a mai napon megküldi javaslatát a köztársasági elnöknek a minisztériumok államtitkárainak kinevezésére, közölte a Kormányszóvivői Iroda. A legtöbb tárcánál a korábbi államtitkárok folytatják a munkát.

 A kormányfő a tárcák mellett a Miniszterelnöki Hivatal még ki nem nevezett államtitkárainak személyére is javaslatot tesz. A miniszterelnök elvárása, hogy az államtitkárok a parlamenti munkában és a parlamenti együttműködésben is támogassák minisztereiket.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkári posztjára ismét Vojnik Máriát jelöli a miniszterelnök.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári tisztségét továbbra is Gőgös Zoltán fogja betölteni.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára marad Vadai Ágnes.

Nem lesz változás az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál sem: változatlan feladatmegosztás mellett itt továbbra is Juhász Gábor és Avarkeszi Dezső látja majd el az államtitkári feladatokat.

Kling István lesz a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.

Oláh Lajos, a környzetvédelmi tárca korábbi államtitkára a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkáraként folytatja majd tevékenységét.

A Külügyminisztérium államtitkárának Szabó Vilmost javasolja a kormányfő.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban, amelynek élére Vahl Tamás visszalépése miatt új minisztert keresnek, továbbra is a tárca két korábbi államtitkára, Burány Sándor és Varju László tölti majd be ezeket a tisztségeket.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban egy államtitkár marad, Arató Gergely.

Az önkormányzati tárca államtitkára marad Jauernik István.

A Pénzügyminisztérium új államtitkára Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke lesz, aki már korábban is betöltötte ezt posztot a tárcánál.

Nem lesz változás a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, ahol továbbra is Korózs Lajos és Simon Gábor tölti majd be az államtitkári posztot.

A Miniszterelnöki Hivatalban Ujhelyi István és Iváncsik Imre kinevezésére tesz javaslatot a köztársasági elnöknek a kormányfő. Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal általános államtitkáraként látja el munkáját, Iváncsik Imre pedig továbbra is a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkár lesz.

A Miniszterelnöki Hivatal további négy államtitkárát már a múlt héten kinevezték: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként látja el feladatait.

A Miniszterelnöki Hivatalban Ujhelyi

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!