Bokros népszerű a Hit Gyülekezetében

2009.04.21. 14:28 Módosítva: 2009.04.21. 14:37
Csütörtökön Németh Sándor és a Hit Gyülekezetének több vezető személyisége jelenlétében tart előadást Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője. Az egyház központjában a gyülekezet vendége volt nemrégiben Herényi Károly is. Az élénkülő MDF – Hit Gyülekezete kapcsolat ellenére az egyházban azt állítják, hogy nem kötöttek támogatási megállapodást a párttal. Korábban az egyház az SZDSZ-szel ápolt szoros kapcsolatot.

Bokros Lajos több neves közgazdász társaságában vendégeskedik csütörtökön a Hetek című lap meghívására, az egyház Gyömrői úti csarnokában. Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője is várhatóan ott lesz a találkozón, továbbá Hack Péter alkotmányjogász is, aki szintén az egyház vezető személyiségei közé tartozik. Információink szerint a lap azért hívta meg előadást tartani az MDF EP-listáját vezető egykori pénzügyminisztert, mert az egyház vezetésében komoly népszerűségnek örvend.

Az egyházban többen már régóta érdeklődéssel követik Bokros tevékenységét. Ez a figyelem csak erősödött, miután az utóbbi időben önálló válságkezelő programmal is jelentkezett, és hirtelen a hazai politika egyik központi figurájává vált.

Az elmúlt hetekben Herányi Károly is vendége volt a Hetek szerkesztőségének. Az MDF egykori frakcióvezetője a párt körül zajló eseményekről adott tájékoztatást az érdeklődőknek, akik között akkor is ott ült az egyház vezetője is.

Az esemény után az MDF belső ellenzékének köreiben elterjedt, hogy Herényi, és az őt kísérő Political Capital tanácsadó cégtől való emberek azért jártak a gyülekezet központjában, hogy segítséget kérjenek kopogtatócédulák gyűjtéséhez. A pártvezetéssel szembenállók szerint mivel a Tisztelet Társasága szakított az MDF-fel, a gyülekezet irányába próbálnak Dávid Ibolyáék új „civil kapcsolatot" kiépíteni.

Az MDF és a Hit Gyülekezete közötti, az EP-kampányra szóló megállapodást már tényként közölte pénteki számában a Magyar Hírlap. A Hit Gyülekezetéhez közel álló források viszont az Index kérdésére cáfolták, hogy bármilyen egyezményt kötött volna a párt és az egyház egymással. Szerintük az utóbbi időben az egyház aktív tagsága jobboldali nézeteket valló körökben is annyira felduzzadt, hogy egy ilyen szerződés többet ártana, mint amennyit használna.

Korábban az SZDSZ-szel állt szoros kapcsolatban a Hit Gyülekezete, tagjai rendszeresen segítették a párt kampányát.