Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szoftverhiba miatt nem jön az ösztöndíj

2009.04.23. 12:57
Több ezer diáknak késik az ösztöndíja, az a rész, amit a minisztériumnak kellett volna utalnia. Ott azt mondják, a diákok adatait egy új program kezeli, az romlott el, de azt ígérik egy héten belül utalják a pénzt. A minisztérium csak sajtóközleményben hajlandó reagálni.

A diákok hiába nézik a számlát. A tv2 híradása szerint lassan egy hónapja késik az ösztöndíj egy része.
Az a rész hiányzik, amit az oktatási minisztériumnak kellett volna utalnia.

Az úgynevezett bursa ösztöndíjról van szó, havi 5-6 ezer forint, azok kapjak, akik egyébként is rászorulnak. És nem csak nekik, de további 15 egyetem diákjainak tartozik a minisztérium.

Azt a válszt kapta az egyetem, hogy biztos a szoftverrel van gond. És nekünk is ezt mondták. Vagyis, hogy a diákok adatait áprilistól egy új program kezeli, ez romlott el, ezért nem jön a pénz lassan egy hónapja.

"Kellemetlen nekünk ez az egész, de én bízom benne, hogy napokon belül, vagy esetleg órákon belül megoldódik, és akkor utaljuk a pénzt" - mondta Borbély Csaba az egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az Index megkereste a minisztériumot, de egyelőre nem kívántak reagálni a sajtóhírekre. A tárcánál azt ígérték, még csütörtökön közleményben foglalják össze az ösztöndíj üggyel kapcsolatos mondandójukat.