Szollár Domokos lesz az új kormányszóvivő

2009.04.24. 14:13 Módosítva: 2009.04.24. 16:35
Bajnai Gordon miniszterelnök Szollár Domokost, a Budapest Airport eddigi kommunikációs vezetőjét nevezte ki a válságkezelő kormány új szóvivőjének. Május 15-től dolgozik ezen a poszton.
DSZZS20081214117

Szollár Domokos 2004 májusa óta dolgozott a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál, először mint kommunikációs munkatárs, 2006-tól pedig a társaság kommunikációs vezetői és szóvivői teendőit látta el.

A Budapest Airportot megelőzően, 2001 áprilisától a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Közép-európai Kulturális Intézeténél dolgozott tudományos munkatársként. Történész és szociológus diplomáját 2000-ben szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

Szollár Domokos, akit - a kormányszóvivői iroda közleménye szerint - sosem vonzott a pártpolitika, Budai Bernadettel együtt a válságkezelő kormány szakértő szóvivőjeként kívánja ellátni feladatát.

Ideiglenesen Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója veszi át Szollár Domokos szóvivői feladatai - tájékoztatott a cég.

Fidesz: Alpári az új szóvivő

"A minősíthetetlen stílusú Szollár kinevezése bizonyíték arra, hogy a minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagot kidolgozó MSZP és az illegitim miniszterelnök nemcsak durván megsarcolja, de mélységesen le is nézi az embereket" - írja közleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

A párt idézi Szollár korábbi kijelentését, amit a reptéri sztrájk idején tett. "Örülni kéne, hogy lyuk van a fenekükön" - üzente a dolgozóknak, egyszer pedig úgy reagált a követelésekre, "lepetézek".