Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szollár Domokos lesz az új kormányszóvivő

2009.04.24. 14:13 Módosítva: 2009-04-24 16:35:36
Bajnai Gordon miniszterelnök Szollár Domokost, a Budapest Airport eddigi kommunikációs vezetőjét nevezte ki a válságkezelő kormány új szóvivőjének. Május 15-től dolgozik ezen a poszton.
DSZZS20081214117

Szollár Domokos 2004 májusa óta dolgozott a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál, először mint kommunikációs munkatárs, 2006-tól pedig a társaság kommunikációs vezetői és szóvivői teendőit látta el.

A Budapest Airportot megelőzően, 2001 áprilisától a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Közép-európai Kulturális Intézeténél dolgozott tudományos munkatársként. Történész és szociológus diplomáját 2000-ben szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

Szollár Domokos, akit - a kormányszóvivői iroda közleménye szerint - sosem vonzott a pártpolitika, Budai Bernadettel együtt a válságkezelő kormány szakértő szóvivőjeként kívánja ellátni feladatát.

Ideiglenesen Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója veszi át Szollár Domokos szóvivői feladatai - tájékoztatott a cég.

Fidesz: Alpári az új szóvivő

"A minősíthetetlen stílusú Szollár kinevezése bizonyíték arra, hogy a minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagot kidolgozó MSZP és az illegitim miniszterelnök nemcsak durván megsarcolja, de mélységesen le is nézi az embereket" - írja közleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

A párt idézi Szollár korábbi kijelentését, amit a reptéri sztrájk idején tett. "Örülni kéne, hogy lyuk van a fenekükön" - üzente a dolgozóknak, egyszer pedig úgy reagált a követelésekre, "lepetézek".