Ödön
2 °C
11 °C

Elbocsátják a nyugdíjasokat Hódmezővásárhelyen

2009.04.26. 10:25 Módosítva: 2009-04-26 10:31:46
Nem foglalkoztatják tovább a nyugdíj mellett dolgozókat Hódmezővásárhelyen. Erre a polgármester utasította az önkormányzati intézmények vezetőit. Az intézkedés háromszáz embert érint.

Jelenleg 300 nyugdíjast foglalkoztatnak a városban, a legtöbbjük tanár, de vannak szakipari, pénzügyi, szociális és egészségügyi területen dolgozó nyugdíjasok is.

Lázár János polgármester azt mondta, az eddigi rendszer igazságtalan volt, mert amíg a nyugdíjas kapott a nyugdíj mellett fieztést is, a fiatal pályakezdő pedig nem tudott megélni. Ezt a rendszert szeretné igazságosabbá tenni. Nagyon fontos, hogy a városnak a helymegtartó képességét erősíteni tudják, de ehhez munkát kell biztosítani - mondta Lázár János.

A szocialista párt helyi vezetője szerint ez az intézkedés az oktatás színvonalát fogja rombolni. "Úgy gondolom, hogy lehetnek olyan nagy tudású szakmabeli emberek, akik nyugdíj mellett dolgoznak, és vétek őket elküldeni. Mivel rendelkeznek olyan tapasztalattal, amitől egy kezdő pedagógus jobbá válhatna" - mondta Szőke Mihály az MSZP hódmezővásárhelyi szervezetének alelnöke.

A város döntése szerint csak azok a nyugdíjasok dolgozhatnak tovább, akiknek a helyét nem tudják másik, fiatalabb szakemberrel pótolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?