Gyertyával tüntetnek a romagyilkosságok ellen

2009.04.26. 13:50 Módosítva: 2009.04.26. 13:50
A rendőrség Teve utcai székháza elé mennek a civilek hétfőn, petíciót akarnak átadni. A tettesek mielőbbi elfogását követelik.

A romákkal szemben elkövetett bűncselekmények elleni tiltakozásul petíciót akarnak átadni civil szervezetek a rendőrség vezetőinek hétfőn, azt követelve, hogy haladéktalanul vizsgálják ki a támadások háttereit, és kerítsék kézre az elkövetőket.

A Roma Polgárjogi Alapítvány közölte: csatlakoznak a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom által meghirdetett hétfői megmozduláshoz. A rendőrség Teve utcai épülete előtt tartandó gyertyás demonstrációnak kettős célja van. Az egyik, hogy megemlékezzenek a nagycsécsi, a tatárszentgyörgyi és a tiszalöki gyilkosság áldozatairól. A másik pedig azt kérni a rendőrségtől, hogy a nyomozás állásáról rendszeresen és nyilvánosan tájékoztassák a közvéleményt azon fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyeiben, amelyeket romák sérelmére követtek el.

A Szabolcs megyei Tiszalökön szerda este lőttek agyon ismeretlenek egy 54 éves roma férfit. Korábban Tatárszentgyörgyön és Nagycsécsen történt halálos kimenetelű támadás, azokban összesen négy roma származású ember, köztük egy ötéves kisfiú veszette életét.

Az országos rendőrfőkapitány ezeket az ügyeket egyesítette, és a nyomravezetői díjat 50 millió forintra emelte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport