Judit
2 °C
7 °C

Májustól nagyobb receptet ad az orvos

2009.04.26. 09:55 Módosítva: 2009-04-26 10:07:29
Egyebek mellett extra vonalkódot is nyomtatnak majd a receptekre, amelyek formájukban is átalakulnak, nagyobbak lesznek május 1-jétől.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) honlapja szerint a változtatásokra praktikus okok miatt is szükség volt: a nagyobb vények nyomtatása gazdaságosabb, de főleg amiatt volt szükséges, mert a recepten szereplő plusz információk javítják a gyógyszerellátás biztonságát, és csökkentik a betegek várakozási idejét a patikákban.

A pénztár információi szerint a lézernyomtatókba könnyebb lesz betenni a 12,2 x 21 centiméteres receptet. Az új nyomtatók beszerzéséhez az OEP egyszeri 10 ezer forintos támogatást nyújt a háziorvosoknak.

Az új vényeken egyes rovatok máshova kerülnek és újak is lesznek rajtuk. Például kijelölik az orvos naplószámának, pecsétszámának a helyét. A receptek hátoldalán a betegek számára hasznos információk lesznek. A vény funkciójáról, a felhasználhatóságának szabályairól, illetve a gyógyszerrendelés esetén fontos speciális tudnivalókról lehet többet megtudni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?