Szilvásy György 1,4 millió forintot keres új posztján

2009.04.27. 19:48 Módosítva: 2009.04.27. 19:58
Ha nem is azonnal, végül elárulta Szilvásy György, hogy mennyit keres majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél (MNV) főigazgatójaként. Többet, mint titkosszolgálati miniszterként.

Kész közzétenni az egyik országos napilapban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél (MNV) kapott főigazgatói jövedelmének összegét Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter - közölte Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára az azonnali kérdések és válaszok órájában hétfőn az Országgyűlésben. Pár órával később kiderült, hogy a Népszababadságra esett Szilvásy választása.

Ugyanazt a munkaszerződést kaptam, mint elődöm ezen a posztot, az alapfizetésem is ugyanannyi: egymillió négyszázezer forint. Ehhez a társaság gazdálkodásának eredményességétől függő prémium is adódhat, mértékéről azonban még nincs döntés - mondta Szilvásy. A titkosszolgálatokat felügyelő miniszterként idei vagyonnyilatkozata szerint kevesebbet, 1 296 300 ezer forintot keresett havonta.

A kormányváltás után Szilvásy György nem sokáig maradt munka nélkül, múlt hétfőn már kezdett is az állami vagyonkezelőnél. Az MNV szóvivője korábban azt nyilatkozta: azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült, és a poszt betöltésére gyorsan alkalmas személyt kellett találni. Hogy miképp esett a választás a volt titokminiszterre, arról nem tudott a szóvivő beszámolni.