Judit
2 °C
7 °C

Három napot késik Magyarosi holtteste

2009.04.30. 19:00
A légiszállítás sajátosságaival magyarázza a Bolíviában elhunyt Magyarosi Árpád családjának ügyvédje, hogy fiuk holttestének hazaszállítása háromszor is csúszott. Így végül az Air Berlin hozza haza a testet, és a szállítógép csütörtök helyett vasárnap landol.

A legújabb információk szerint nem pénteken és nem is szombaton, hanem vasárnap délután érkezik Ferihegyre a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holtteste, mondta Nyikos Attila, az elhunyt családjának ügyvédje.

Szerdán még úgy volt, hogy csütörtökön szállítják a testet Madridból, majd péntekre, hannoveri indulással módosult a szállítás, csütörtökön délután pedig már szombat volt az érkezés megjelölt időpontja. Nyikos Attila szerint a légiszállítás sajátosságai állnak a késés mögött, ráadásul ő maga is kapott téves információkat. A most biztosnak látszó időpont vasárnap délután 15 óra 40 perc. A holttestet várhatóan ekkorra hozza haza az Air Berlin 8260-as járata - mondta az ügyvéd.

Emlékeztetőül: április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?