Jogtalanul rúgta ki a Hospinvest az egri kórházvédőt

2009.05.05. 10:25 Módosítva: 2009.05.05. 10:48
Elmarasztalta a HospInvest által működtetett gyöngyösi kórházat az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amiért nem kötöttek szerződést Pócs Alfréddal. Az ortopédsebész a HospInvestet bíráló nyilatkozatai miatt nem dolgozhatott tovább Gyöngyösön.

Az ortopédosztályon hat orvosból csak Pócs Alfréddal nem kötött szerződést a Gyöngyösi Kórház Kft. A döntést azzal indokolták, hogy racionalizálják a működést – közölte Kegye Adél, az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkatársa.

A Népszabadság cikke szerint a kórház arra hivatkozott, hogy egy felmérés szerint Pócs Alfréd nyújtotta a leggyengébb teljesítményt. A kimutatások azonban nem támasztották alá a kórház védekezését. Mivel nem tudták bizonyítani, hogy az intézkedés indoka jogszerű volt, a kórháznak a sajtóban közölnie kell az EBH határozatát, és eltiltották a jövőbeni jogsértéstől is.

Az orvos több mint másfél évtized után távozott az egri Markhot Ferenc Kórháztól: a privatizáció ellen küzdött, és nem volt hajlandó a HospInvest által működtetett intézményben dolgozni. Közben szakrendelést folytatott Gyöngyösön, ahol 2007 végétől szintén a HospInvest a működtető. Miután a határozott idejű szerződését nem hosszabbították meg, megnyerte a kórház ellen indított pert.