Első fokon ártatlan a Tolna megyei rendőrfőkapitány

2009.05.11. 17:59
Soczó László két éve megsértette a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet elnökét, aki valószínűleg fellebbezni fog az ítélet ellen.

Felmentette a Somogy Megyei Bíróság katonai tanácsa Soczó László Tolna megyei rendőrfőkapitányt a hivatali visszaélés és alárendelt megsértése vádja alól; a bíróság hétfői, nem jogerős döntéséről az érintett számolt be.

Soczó László elmondta: a pert pótmagánváddal Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének elnöke indította, miután a katonai ügyészség bűncselekmény hiányában nem emelt vádat.

Sértő kifejezést tett

A főkapitány közlése szerint két éve, a kollektív szerződés tárgyalásakor sértő kifejezést tett Szima Judit jogi felkészültségére, amiért a helyszínen elnézést kért. A pótmagánvád másik pontja szerint Soczó László törvénytelenül indított fegyelmi eljárást a szakszervezeti vezető ellen.

A bíróság bűncselekmény hiányában mentette fel a vád alól, nem jogerősen. Hozzátette, ha másodfokon is hasonló ítélet születik, hamis vád miatt eljárást kezdeményez a pótmagánvádló ellen.

Szima Judit úgy nyilatkozott: bár ügyvédje még nem értesítette a tárgyalás kimeneteléről, egy felmentő ítélet esetén fellebbezni fog, mert álláspontja szerint a főkapitány elkövette a bűncselekményeket.