Nem döntött az MDF a renitens képviselők kizárásáról

2009.05.17. 20:21
A döntést Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András kizárásáról az MDF országos választmányának következő ülésre halasztották.

Nem döntöttek Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András pártból való kizárásáról az MDF országos választmányának vasárnap délutáni, több mint négy órás ülésén. A döntés elhalasztásáról a négy órás ülés után, este fél nyolc előtt Makay Zsolt választmányi elnök tájékoztatta az újságírókat a párt budapesti, Szilágyi Erzsébet fasori székháza előtt.

A döntést, hogy a kizárás kérdését leveszik a napirendről, azzal indokolta, hogy az MDF országos választmánya mindent a kampány sikerének rendel alá, ezért a június 7-i EP-választásig semmilyen, az MDF belügyeit érintő kérdéssel nem foglalkoznak.

Közölte, semmiről nem kívánnak nyilatkozni, ami nem a kampányról és az MDF sikereiről szól. Jelezte: a választmány következő ülése ezért az EP-választás után lesz. A választmányi elnök közlése szerint minden döntésüket kétharmados arányban hozták meg.

Arra a kérdésre, hogy a három érintett képviselő tagja-e a pártnak, igenlően válaszolt, mint mondta, "MDF-tagok ők is". Arra a felvetésre, hogy Herényi Károly volt frakcióvezető számíthat-e valamilyen szankcióra amiért szerdán azt jelentette be, hogy a három képviselőnek törölték a tagságát, azt mondta: semmilyen ilyen jellegű kérdés nincs napirenden.

Az ülésről távozó Hock Zoltán két képviselőtársa nevében azt közölte: abban állapodtak meg a választmányon, hogy a következő ülésig nem nyilatkoznak a frakcióalakítás ügyéről.

Herényi Károly a választmánynak címzett szerdai levelében arról írt, hogy hiába kötelezték őket, Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András nem jelent meg, és nem nyilatkozott az Országgyűlés május 11-i, hétfői ülésére tervezett frakcióalakításról. Így az MDF Császár Antal egykori fideszes képviselő csatlakozásával sem tudta megalakítani parlamenti frakcióját.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla