Orbán Viktor előrehozott választást sürget

2009.06.10. 19:48
Az előrehozott parlamenti választások mellett érvelt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Reutersnak adott szerdai nyilatkozatában.

Orbán Viktor szerint az előrehozott választások szolgálják igazán az ország és a nemzet érdekeit, mert Magyarország nagy nehézségekkel küzd, mély válságba került, és a Bajnai-kormány nem tudja kezelni ezeket a kihívásokat. "A helyzet egyre rosszabb, tehát a választások kiírása jelenti az egyetlen kiutat", mondta.

Az európai parlamenti választáson közel 15 százalékos eredményt elért Jobbikról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy "szélsőségeseknek nevezzük őket".

Hozzátette azonban, hogy mindig élesen szétválasztja egymástól a pártot és a szavazókat, nem csak a szélsőjobboldal, hanem minden párt esetében.

"Azoknak az embereknek a többsége, akik a szélsőjobbra szavaztak, azért tették ezt, mert társadalmilag reménytelen helyzetben vannak. Nem hisznek abban, hogy a demokrácia vagy a piacgazdaság segíthet megtalálni a helyes válaszokat létkérdéseikre" - jelentett ki Orbán Viktor.