Ingyen parkolhatnak a szegedi városi képviselők

2009.06.12. 09:56 Módosítva: 2009.06.12. 09:56
Akár van autójuk, akár nincs, ingyen parkolhatnak a városban a szegedi városi képviselők, írja a Délmagyarország. Régebben a fürdőkbe és a vadasparkba is ingyen járhattak, a szabadtéri játékokra még idén is kapnak ingyenjegyet - igaz, már csak egy előadásra.

Ingyen kapnak kombinált parkolási bérletet a szegedi városi képviselők, akiknek ingyen mozijegy és színházbelépő is jár, írja a Délmagyarország. A 102 ezer forintba kerülő éves parkolóbérletet még azok a képviselők is megkapják, akiknek vagyonbevallásuk szerint nincs is autójuk.

Szegeden a kilencvenes évek közepén vezették be a fizetős parkolást, de a Délmagyarország beszámolója szerint a városi képviselőknek eddig sosem kellett fizetniük, függetlenül attól, hogy éppen melyik párt irányította a várost. A városi parkolási társaság vezetője nyilatkozatban ismerte el, hogy valóban minden képviselőnek jár az ingyenbérlet, függetlenül attól, hogy van-e kocsijuk.

"Mi nem vizsgáljuk, hogy kinek van és kinek nincs autója a képviselők közül. A városháza megrendeli a parkolóbérletet, és mi leszállítjuk" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Dózsa Gábor.

A lap megszólaltatott több olyan képviselőt is, akiknek papíron nincs autójuk. A szocialista Tóth Károly az önkormányzatnál dolgozó élettársa kocsijára ragasztotta fel a bérletet. Az SZDSZ-es Kormos Tibor is arra hivatkozott, hogy az általa is használt családi autó a felesége nevén van, ahogy az amúgy általában gyalog vagy kerékpárral közlekedő fideszes Kohári Nándor is.

A lap beszámolója szerint a városi képviselőknek további ingyenes juttatásai is vannak. Ingyen mehetnek például moziba a díszbemutatókra, illetve a filmnapokra. Egy előadást ingyen tekinthetnek meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon is - korábban az egész rendezvényre ingyenes belépőjük volt. A Szegedi Vadasparkban és a városi fürdőkben viszont a korábbi gyakorlattal szemben már fizetniük kell.