Önkormányzati ingatlanpanama miatt nyomoznak Kőszegen

2009.06.15. 13:34
Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság több kőszegi önkormányzati ingatlan eladása miatt - erősítette meg a Népszabadság hírét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrségi vizsgálat egy közérdekű bejelentés alapján indult, de Szalai Ferenc alezredes nem kívánt további részleteket közölni az ügyről.

A bejelentést az Alpokalja Zöldek közhasznú egyesület nevében a szervezet elnöke tette. Ifjabb Kondics Imre elmondta: szerintük a városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság korábbi fideszes elnöke gyanús körülmények között szerzett meg több önkormányzati ingatlant, önmaga, családtagjai és rokonai részére.

Az MTI megpróbálta az érintettet is megkérdezni a gyanúsításról, de a képviselőt nem sikerült elérni.

Huber László, Kőszeg polgármestere azt mondta: a rendőrség hivatalosan értesítette a nyomozásról, de a vizsgálat befejezéséig nem kíván nyilatkozni. Annyit elmondott, hogy megszigorították az önkormányzati ingatlanok értékesítését szabályzó rendeletet.

A városfejlesztési bizottság csak előzetes értékbecslés alapján dönthet ötmillió forintos értékhatárig. Magasabb összeg fölött két értékbecslés szükséges. A szabályok szerint legalább egy év bérleti jogviszonnyal kell rendelkeznie annak, aki részletfizetési kedvezménnyel kívánja megvásárolni az ingatlant - mondta el.  • Hírek
  • Hírek