János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Önkormányzati ingatlanpanama miatt nyomoznak Kőszegen

2009.06.15. 13:34
Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság több kőszegi önkormányzati ingatlan eladása miatt - erősítette meg a Népszabadság hírét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrségi vizsgálat egy közérdekű bejelentés alapján indult, de Szalai Ferenc alezredes nem kívánt további részleteket közölni az ügyről.

A bejelentést az Alpokalja Zöldek közhasznú egyesület nevében a szervezet elnöke tette. Ifjabb Kondics Imre elmondta: szerintük a városfejlesztési, vagyonügyi és környezetvédelmi bizottság korábbi fideszes elnöke gyanús körülmények között szerzett meg több önkormányzati ingatlant, önmaga, családtagjai és rokonai részére.

Az MTI megpróbálta az érintettet is megkérdezni a gyanúsításról, de a képviselőt nem sikerült elérni.

Huber László, Kőszeg polgármestere azt mondta: a rendőrség hivatalosan értesítette a nyomozásról, de a vizsgálat befejezéséig nem kíván nyilatkozni. Annyit elmondott, hogy megszigorították az önkormányzati ingatlanok értékesítését szabályzó rendeletet.

A városfejlesztési bizottság csak előzetes értékbecslés alapján dönthet ötmillió forintos értékhatárig. Magasabb összeg fölött két értékbecslés szükséges. A szabályok szerint legalább egy év bérleti jogviszonnyal kell rendelkeznie annak, aki részletfizetési kedvezménnyel kívánja megvásárolni az ingatlant - mondta el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!