A rendőrségnek nem feladata a fajelméletgyártás

2009.06.16. 19:59
A rendőrségen belüli radikális nézetek miatt a kormány és a rendőrség vezetőinek a felelőssége is felmerült a kereszténydemokrata elnökben a nemzetbiztonsági ülésen.

A nemzetbiztonsági bizottság megállapítása szerint a kormány és a rendőrség vezetőinek felelőssége is felmerül a radikális nézetek rendőrségen belül tapasztalható terjedése miatt - mondta a testület kereszténydemokrata elnöke, Simicskó István a bizottság keddi zárt ülése után.

Az SZDSZ-es Gulyás József kevesli az eddig tett ellenintézkedéseket. Tóth Károly, a testület MSZP-s alelnöke szerint minden politizáló erőnek súlyos felelőssége van abban, hogy a társadalmi elbizonytalanodás alakult ki, amely kedvez a radikális nézetek elterjedésének.

A Jobbikot támogató Tettrekész szakszervezetnek (TMRSZ) 5300 tagja van, s így reprezentatív szakszervezetként működik az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK).

Egy jól működő államban a rendőrségnek nem az a feladata, amit most sok esetben ellát, és egy rendőrszakszervezetnek sem az a feladata, hogy fajelméleteket gyártson, vagy háborús uszítást fogalmazzon meg, nyilatkozta Simicskó, mivel korábban olyan nyilatkozatok jelentek meg a Tettrekész vezetőitől, amelyet kifejezetten szélsőséges gondolatokat tartalmaznak.