Az MDF feljelentést tenne a Margit híd felújítása miatt

2009.07.01. 16:07
A városvezetés a fővárosiak kárára az utolsó percben igyekszik minden pénzt kikaparni, a Fidesz pedig szemet huny efelett, jelentette ki Herényi Károly, aki azt nehezményezte: a 600 méter hosszú Margit híd felújítási költsége 13 milliárdról 30 milliárdra ugrott. Miközben a németek ennyi pénzért egy 4200 méter hosszú új hidat is képesek voltak felújítani.

Valami nagyon bűzlik a Margit híd körül, a parkolási cégek botránya után ez a következő fővárosi balhé, mondta Herényi Károly. Az MDF parlamenti képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy az átkelő felújításának költsége két év alatt több mint a duplájára, 13-ról 30 milliárd forintra nőtt.

Herényi úgy látja: a városvezetés a fővárosiak kárára az utolsó percben igyekszik minden pénzt kikaparni, a Fidesz pedig szemet huny efelett. Az MDF szerint a városvezetés cinizmusát mutatja az, hogy Steiner Pál fővárosi MSZP-s frakcióvezető az áremelkedés indokául az acél drágulását hozta fel, holott a hengerelt acél 2007-ben tonnánként 500 euró volt, egy éve 750, most pedig 375 euró. Így legfeljebb 10 százalék áremelés a reális, mondta Herényi.

Az MDF-es politikus a 4200 méter hosszú rügeni (német) hidat említi példaként, amit két éve 33 milliárd forintból építettek, csaknem annyiból, mint amennyiből a 600 méter hosszú Margit hidat felújítják. Így az MDF szerint erős a gyanú, hogy a politikai és gazdasági szféra közti tisztességtelen alku költségét fizettetik meg a fővárosiakkal. A fővárosi vezetés homályos ügyletei miatt az ellenzéki párt kész büntetőfeljelentést tenni a Margit híd ügyében, ha jogászaik szerint van ennek értelme - mondta a Független Hírügynökségnek Herényi Károly.