Gusztos semmilyen tisztséget nem vállal

MTI/Index
2009.07.01. 06:48 Módosítva: 2009.07.01. 10:20
Mivel politikai feltételei nem teljesültek, az ügyvivői testületnek sem kíván a tagja maradni.

Nem vállalhatom, nem vállalom az elnökjelöltséget az SZDSZ július 12-i küldöttgyűlésén - jelentette be blogjában Gusztos Péter szerda kora reggel. A politikus döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt héten kiderült: a megfogalmazott politikai, személyi, szervezeti feltételeinek teljesülésére "nyilvánvalóan nincs esély".

A párt ügyvivőjének korábbi bejegyzése szerint az SZDSZ-nek teljes politikai, személyi, szervezeti megújulásra van szüksége. Gusztos tisztázná a kormányhoz való viszonyt, a párt hagyományos értékeihez – szabadság és szolidaritás – való visszatérést és az SZDSZ megtisztítását azoktól, akik pozíciójukat személyes előnyszerzésre használták.

10

Javasolta azt is, hogy a frakcióvezetői és a pártelnöki tisztséget ugyanaz a személy töltse be, az elnöki mandátum meghosszabbítását és jogköre kiterjesztését.

"Az SZDSZ hajója süllyed, de a hajót irányítók és a legénység nem azon dolgoznak, hogy megtalálják a léket és megjavítsák a hajót, hanem összevesztek a két utolsó szardíniakonzerven" – fogalmaz Gusztos.

"Minden körülményt mérlegelve, komoly megfontolás után arra a döntésre jutottam továbbá, hogy a tisztújításon más tisztségért sem indulok, jelen helyzetben az újonnan megválasztott ügyvivői testületnek sem szeretnék tagja lenni" - írja mai blogbejegyzésében az SZDSZ frakcióvezető-helyettese.