Kollektív kilépéssel fenyeget az újpesti MDF

2009.07.02. 21:35 Módosítva: 2009.07.02. 21:35
Nem tartja jogszerűnek Hock Zoltán és Pettkó András pártból való kizárást az MDF újpesti szervezete. A két országgyűlési képviselőt a Bokros Lajos EP-jelölése miatt kialakult belső viták után távolíttatta el a pártvezetés. Alapszervezetük szerint Dávid Ibolyáék kalandorpolitikát folytatnak.

A hivatalos kizárás ellenére sem hajlandóak megválni két régi tagtársuktól az újpesti MDF-esek. A pártszervezet csütörtöki ülésén úgy döntöttek, elítélik Hock Zoltán, korábbi országos elnökhelyettes, és Pettkó András országgyűlési képviselők eltávolítását.

Az MDF helyi alelnöke, Mollóné Balog Éva az Indexnek elmondta, az ötvenfős alapszervezet ülésen megjelent tagjai úgy ítélik meg, hogy Hockot és Pettkót jogszerűtlenül zárták ki a párból, miután nem értettek egyet azzal, hogy a párt Bokros Lajos egykori pénzügyminisztert indítsa az európai parlamenti mandátumért.

Bokrost az újpestiek sem támogatják, és az alelnöknő szerint többségük kalandorpolitikának tartja a pártvezetés jelenlegi irányvonalát.

Mollóné elmondta, az alapszervezet a későbbiekben is meghívja rendezvényeire a két kizárt honatyát. Az is lehet azonban, hogy Újpesten már nem lesz sok közös rendezvény, ugyanis a csütörtöki ülésen felmerült, hogy sokan kilépnének a Fórumból. A pártelhagyásról azonban most nem szavaztak, a döntést a következő alapszervezeti ülésig elnapolták.

Herényi Károly május közepén nyilvánította kizártnak a két újpesti politikust és Katona Kálmánt, miután több mint két hónapig folyt a színfalak mögötti küzdelem a Bokros Lajos által szimbolizált irányvonal körül. A végleges kizárásra akkor mondták rá az országos választmányban is az igent, amikor már biztossá vált, hogy a három honatya semmilyen ajánlattal nem fog visszaülni a szétesett parlamenti frakcióba.