A héten meneszthetik az MNV vezetőjét

2009.07.06. 01:32 Módosítva: 2009.07.06. 01:44
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t érintő személyi döntéseket hoz a héten Oszkó Péter pénzügyminiszter: az sem elképzelhetetlen, hogy mennie kell Tátrai Miklós vezérigazgatónak, írta a Népszabadság.

A hét első felében találkozik majd Oszkó Péter és Tátrai Miklós, még azt megelőzően, hogy a miniszter nyilvánosságra hozná a vezérigazgató munkájának szakmai értékelését, írta a napilap hétfői száma.

A vagyonkezelő működését az elmúlt hónapokban kemény kritikák érték: a sukorói telekcsereügy, a regionális vízművek átszervezése, a bábolnai földügyek miatt amúgy is támadások kereszttüzébe került a vagyonkezelő.

Tátrai Miklós leváltásához kapóra jöhetett az is, hogy Budai Gyula Magosz-titkár feljelentése nyomán az ügyészség megbízta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának közép-magyarországi regionális nyomozó hivatalát, hogy az MNV-nél tapasztalható számviteli szabálytalanságok ügyében folytassa le a nyomozást.

Tátrai Miklós távozása azonban szakértők szerint könnyen megakaszthatja az állami vagyongazdálkodást, amelynek eredménye, hogy a költségvetésbe nem folynak be az idén a törvényben előírt bevételek. Egy új vezérigazgató munkába állása ugyanis lassítja a megkezdett üzleteket, és megbénulhat a jelenleg hattagú Vagyongazdálkodási Tanács működése is. Tátrai Miklós kiválásával is öttagúra zsugorodna a testület, ami csak négy azonos szavazattal tud döntéseket hozni, olvasható a napilapban.