Négymilliót kapnak az 1975-ös Malév-katasztrófa érintettjei

2009.07.07. 10:18 Módosítva: 2009.07.07. 10:18
Augusztus 31-ig igényelhetik az 1975-ös lezuhant Malév repülőgép magyar áldozatainak hozzátartozói a kormány által elfogadott fejenként négymillió forintot - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) határozatából.

A június 30-i Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az 1975. szeptember 30-án Bejrút közelében lezuhant HA-LCI lajstromjelű Malév repülőgép légi katasztrófájában elhunyt magyar állampolgárok hozzátartozói négymillió forintot kaphatnak kegyeleti támogatásra, kegyeleti szertartásra, illetve az áldozatok földi maradványainak felkutatására, hazaszállítására, a roncsok kiemelésére.

A támogatásban az áldozatok házastársa, gyermeke, egyéb leszármazottja, felmenője vagy testvérei részesülhetnek, több jogosult esetében az összeg egyenlő arányban oszlik el. A kegyeleti támogatásra való jogosultságot anyakönyvi kivonattal kell igazolni, az írásbeli kérelmeket legkésőbb augusztus 31-ig kell eljuttatni az NFGM-hez.

tu154

A Malév 240-es Budapest és Bejrút között közlekedő járata 1975. szeptember 30-án zuhant a tengerbe Bejrút közelében. Magyar volt a 10 fős személyzet és egy utas. A halottak azóta sem kerültek elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport