Vesztegetésen értek egy ügyészt

2009.07.30. 07:58 Módosítva: 2009.07.30. 08:40
A Fővárosi Főügyészség volt szóvivője, Varga Gergely kétmillió forintot kért egy vádlottól. Hivatalosan csak annyit erősítettek meg, hogy egy ügyész ellen indult eljárás.

Kétmillió forintot kért egy kerületi ügyész az egyik vádlottól azért, hogy szabadságvesztés helyett pénzbírságot indítványozzon a bíróságon - írja a Népszava.

A lap információi szerint Varga Gergelyről, a Fővárosi Főügyészség korábbi szóvivőjéről van szó. Az alkuról éppen a vádlott szólt az ügyészeknek, akik a pénz átvételekor érték tetten kollégájukat.

A gyakorlat szerint hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújakor indítványozni szokták az előzetes letartóztatást. Varga Gergelyt azonban még őrizetbe sem vették, szabadlábon védekezik, bár ügyészként egyelőre nem dolgozhat - olvasható a cikkben.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy valóban indult egy kerületi ügyész ellen vesztegetés miatt eljárás, nevet azonban nem mondott.

Varga Gergely tavaly januárig volt a Fővárosi Főügyészség szóvivője, akkor azért távozott a posztról, mert feljelentették. Ahogy arról egy birtokunkba jutott hangfelvétel alapján beszámoltunk: azt állította a Mendoza-ügy bírósági tárgyalása után, hogy ismeri a valódi tetteseket. A belső vizsgálat szerint csak blöffölt, így nem indult ellene eljárás.