57 milliós vízszámlát hagyott hátra a Hospinvest

2009.08.04. 18:24
Levélben fordult a Heves Megyei Vízmű vezérigazgatója a közgyűlés elnökéhez a Hospinvest víztartozása miatt. Korábban ez a cég üzemeltette a megyei kórházakat, és csaknem hatvanmillió forinttal tartozik.

Több mint 57 millió forintra rúg a kifizetetlen számlák végösszege - mondta a heol.hu-nak Bánhidy Péter, a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója. A vízmű korábban sikertelenül tárgyalt a céggel a tartozásról, a felszámolóbiztos pedig kedden felmondta a HospInvest Zrt.-vel fennálló szolgáltatási szerződésüket. A biztos a tartozás rendezésére nem tett utalást.

A vízmű vezérigazgatója azért írt levelet Sós Tamás megyei közgyűlési elnöknek, hogy felhívja a figyelmet arra: ha a HospInvest Zrt. tartozását rövid időn belül nem sikerül rendezni, a vízmű kritikus helyzetbe kerülhet, amely az egész térség - 280 ezer ember - vízellátását veszélyezteti.

"Figyelembe véve azt a tényt, hogy a Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet tulajdonosa a Heves Megyei Önkormányzat, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekben is az önkormányzat dönt, kérjük, hogy a közgyűlés következő ülésén vizsgálja meg a tartozás rendezésének lehetőségeit" - áll a levélben.

A kórházak nem maradhatnak víz nélkül, a törvény szerint az egészségügyi intézmények ivóvízellátását nem lehet ugyanis korlátozni - írja a heol.hu.