Zsófia
17 °C
21 °C

Tényleg csak leltár miatt állt a műtő a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

2009.08.07. 14:16
Az előző héten jelentették be, hogy ezen a héten leltár miatt nem végeznek műtéteket a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A Népszabadság és a Magyar Nemzet is arról írt, hogy a szünetelés hátterében valójában pénzügyi megfontolások állnak – a kórházban végül a tervezettnél hamarabb végeztek, így a műtétek is újraindultak.

A tervezett három helyett két nap alatt végeztek a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a leltározással, így péntektől az intézmény újból teljes kapacitással működik – közölte Kálmán Sándor, a kórház megbízott főigazgatója.

A két napban a kórház dolgozói ellátták gyógyító feladataikat: a sürgősségi osztály 57 beteget fogadott, 175 fekvőbeteget vettek fel, az ambulanciák és szakrendelők pedig 5576 járóbeteget láttak el. Minden beteg gyógyultan vagy a szükséges kezelések megkezdése után, kontrollált körülmények között távozott az intézményből.

Korábban olyan hírek jelentek meg a kórházról, hogy kiadás-csökkentési okokból állítja le az egyik akut operációkat végző műtőblokkot. Az egy hétről szóló leállást és az okot már akkor is cáfolta az intézmény. Most a leltározás miatt összesen két napig állt az érsebészeti, gégészeti, szemészeti és mellkas sebészeti ellátás. A műtőblokk leállásának idejére az Állami Egészségügyi Központ és a Jahn Ferenc Kórház vette át az ügyeleti feladatok, valamint az akut sebészeti ellátásra szoruló betegek ellátását.