Béla
12 °C
27 °C

Átlagosan tízmilliót kaptak a kirúgott MÁV-vezetők

2009.08.10. 16:07 Módosítva: 2009-08-10 16:21:49
A vasúttársaság hangsúlyozza, mindig a törvénynek megfelelően jártak el a végkielégítések és az egyéb juttatások kapcsán.

A MÁV Zrt. a törvényi feltételeknek megfelelően, átlagosan 9,8 millió forintos végkielégítést fizetett a vállalat 2005. június 1. óta elbocsátott hét felsővezetőjének, a felmondási idő megváltásaként pedig egyénenként átlagosan 17,5 millió forintot - közölte a vasúttársaság.

A MÁV hangsúlyozta: a társaság menesztett irányítói a munkaszerződésben foglaltak szerint részesültek végkielégítésben, illetve felmondási időre járó díjazásban, amelyeken felül nem kaptak további juttatásokat.

Az elmúlt két évben elbocsátott felsővezetők átlagosan 1,8 hónapnak megfelelő bérüket vehették kézhez végkielégítés formájában, ami 9,8 millió forintnak felel meg. A vasúttársaság irányítói továbbá átlagosan 3,5 hónap felmondási idő megváltásban részesültek, ez egyénenként átlagosan 17,5 millió forintos állami térítést jelent.

Kiemelik: a végkielégítésre való jogosultság feltételei és mértéke megegyezik a munka törvénykönyvében meghatározottakkal. A felmondási idő a munkaviszony időtartamától függően 2-8 hónapig terjedt.

A MÁV Zrt. igazgatóság és felügyelőbizottság tagjait és elnökeit visszahívásuk, lemondásuk esetén sem végkielégítés, sem felmondási idő nem illeti meg.