Vádemelés a sukorói telekcsere miatt

Közokirat-hamisítás miatt vádat emeltek a sukorói ingatlancsere ügyében - értesült a Magyar Nemzet. A vád szerint az ügyben érintett vállalkozó ugyanis hamisan jelölte meg Sukorót lakhelyéül.

A Székesfehérvári Városi Ügyészség vádja szerint a Velencei-tó északi partjának két gyümölcsösre való elcserélésében érintett férfi sukorói címen jelentkezett be, ami az adatok szerint nem felel meg a valóságnak. Bár az ügyészség nem közölte, hogy konkrétan kiről van szó, a Magyar Nemzet információi szerint egyértelmű, hogy a szóban forgó személy Joav Blum vállalkozó. Ő az, aki három Pest megyei ingatlanát elcserélte a Velencei-tó partján fekvő állami tulajdonú sukorói ingatlanra. A területen a King's City Kft. - ennek a vezetője Joav Blum - hatalmas idegenforgalmi beruházásra készül, többek között kaszinót építenének.

Amíg azonban a bírósági eljárás nem zárul le, addig a sukorói terület sem kerülhet a vállalkozó birtokába, így viszont a kormányzati segítség ellenére a Pénzügyminisztérium kénytelen lesz eredménytelennek nyilvánítani a kaszinóépítési koncesszióra kiírt pályázatot. Az eredményhirdetés augusztus közepén várható.

Az ingatlancserék ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást indított, a nyomozás különösen nagy, körülbelül 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult.