Másik neonáci szervezet próbál tüntetni szombaton

2009.08.14. 08:08 Módosítva: 2009.08.14. 08:24
A közelmúltban alakult neonáci Nemzeti Munkáspárt a Tabánban akar tüntetni szombaton, a rendezvényre azokat a szónokokat hívnák meg, akik a betiltott Rudolf Hess-megemlékezésen szerepeltek volna. Rendőrségi engedély nincs, olvasható a Népszabadságban.

Több szélsőséges honlapon terjed a hír, hogy lesz tüntetés szombaton, a Tabánban. Ezúttal nem az NS Front nevű tömörülés, hanem a Győrben alakult Nemzeti Munkáspárt szerepel szervezőként, írja a Népszabadság.

A párt honlapján olvasható közlemény szerint hivatalosan a rendőrség intézkedése ellen akarnak tiltakozni, amellyel megtiltották az összes, Rudolf Hess emlékére bejelentett rendezvényt. A rendőrséghez eddig tíz magánszemély adott be kérelmet azzal, hogy szombaton Hitler helyetteséről, az egykori náci politikusról szeretnének megemlékezni.

A Nemzeti Munkáspárt közleménye szerint a rendezvényen azok a magyar és külföldi szónokok szerepelnének, akik a Hess-emlékmeneten mondtak volna beszédet. A tüntetés után Rudolf Hess-emlékkoncert lesz, amelynek helyszínét egyelőre titokban tartják. "Póthely mindig van, a koncert biztos!" - állítják a szervezők.

A rendőrséghez a Nemzeti Munkáspárttól is érkezett kérelem, de azt még nem bírálták el. A Népszabadság szerint az előzmények alapján ti Munkáspárt valószínűsíthető, hogy a rendőrség ezt is el fogja utasítani.