Orrba verték Simon Gábor MSZP-s képviselőt

2009.08.14. 11:22 Módosítva: 2009.08.14. 13:21

Megverték Simon Gábor miskolci MSZP-s képviselőt egy baráti összejövetelen, írta az eszakhirnok.hu. A támadója, aki szintén meghívott vendég volt, úgy megütötte a képviselőt, hogy annak eltört az orra. Az MTI szerint az összejövetelt a DVTK focicsapat támogatóinak szervezték.

Az ügyben az Index többször kereste Simon Gábort, de a képviselő, az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottságának elnöke telefonját nem vette fel.

Érdeklődtünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon is, hogy tudnak-e az esetről. Ott csak annyit mondtak, sértettek vagy gyanúsítottak nevét ilyen esetekben nem adják ki. Azt ugyanakkor kérdésünkre megerősítették, hogy június 30-án egy baráti összejövetelen, szalonnasütés közben két férfi összeszólalkozott és a vita hevében az egyik megütötte a másikat. Az ügyben súlyos testi sértés gyanújával folyik nyomozás. 

Az eszakhirnok.hu szerint a nyomozást felügyelő helyi ügyészség szerint, nincs összefüggés a verés és aközött, hogy Simon országgyűlési képviselő. Az MTI információi szerint Simon Gábor nem élt mentelmi jogával, az eset körülményeit a miskolci rendőrkapitányság vizsgálja. A bántalmazó férfi beismerte tettét, azt ittasságával magyarázta.

Az északhírnök.hu közlése szerint a képviselő sérülését kezelő orvos hivatalból értesítette a hatóságot.