Rövid úton kirúgták a BKV-tól Hagyó szóvivőjét

2009.08.18. 14:59 Módosítva: 2009.08.18. 15:46
Kocsis István, a BKV vezérigazgatója kedden rendes felmondással megszüntette Horváth Évának - Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes sajtószóvivőjének - munkaszerződését - jelentette be a közlekedési vállalat vezetője. Az Index kedden délelőtt számolt be a szóvivő álláshalmozásáról.

A felmondás bejelentése után Kocsis István hangsúlyozta, hogy Hagyó sajtószóvivőjét 2007-ben, a BKV akkori kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Regőczi Miklós vette fel.

Horváth Éva városházi állása mellett megtartott BKV-s másodállásáról az Index számolt be kedden délelőtt. Hagyó szóvivője ugyanis 2008 eleje óta párhuzamosan megtarthatta teljes munkaidős állását a közlekedési cégnél, ahol nemcsak havi 300 ezres fizetést, hanem két és fél év alatt 10 milliós prémiumot is kapott.

Horváth az Indexnek az állította, hogy az egy évvel ezelőtti vezércsere után Kocsis Istvánnal személyesen tárgyalt állásáról, és a BKV akkori új vezérigazgatója engedélyezte, hogy megtarthassa állását.

Kocsis István viszont most azt mondta, hogy az ügyben a múlt héten rendelt el vizsgálatot, és ezután kedden szűntették meg Horváth Éva munkaviszonyát. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI-nek kijelentette: Horváth Évát munkatársként nem látta a BKV-nál. Horváth Éva végkielégítést nem kapott.

Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR igazgatóság szóvivője volt, ám a tavalyi év elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben.