Kitiltanák a gyerekeket a szórakozóhelyekről

2009.08.23. 15:44
Kitiltanák a gyerekeket a szórakozóhelyekről Győrben. Az önkormányzat 10 óra után nem engedné meg, hogy 16 évesnél fiatalabbak tartózkodjanak a diszkókban és a bárokban. Egy friss felmérés szerint ugyanis a városban a 13 és 16 év közötti korosztály egyharmada már kipróbált valamilyen drogot.Az önkormányzat azért, hogy megfékezze a drogfogyasztást, rendeletben tiltaná ki a gyereket a szórakozóhelyekről.

" Drasztikusnak tűnik és a fiataloknál felháborodást fog kelteni, de nekünk az az érdekünk, hogy a fiatalok egészségét megőrizzük " - mondta a Független Hírügynökségnek Somogyi Tivadar alpolgármester.

A város egyik legnépszerűbb szórakozóhelyének tulajdonosa még nem hallott a tervezett rendeletről. Szerinte semmi értelme a tiltásnak.
" Gyakorlatilag 16 év alatt úgysem engedünk be senkit, szerintem az önkormányzatnak elég lenne egy határozatot hozni, hogy jogunkban álljon azt mondani, ha valaki nem jöhet be - mondta Szarvas Zoltán tulajdonos.

A 16 évesnél fiatalabb korosztálynál az önkormányzat az alkoholfogyasztást is szeretné visszaszorítani. Ezért korlátoznák az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartását is. Erről azonban még nem egyeztettek a vendéglátósokkal.

A kitiltásról szóló rendeletet az önkormányzat várhatóan már az ősszel elfogadja. De hogy annak betartását ki és hogyan fogja majd ellenőrizi, arról még semmit sem lehet tudni.