Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rárántották a kormányt a szlovák nagykövetre

2009.08.27. 18:35
Egy nappal azután, hogy Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetség épületére, most a nagykövetet inzultálták. Autóját a Bem téren leszorították, és nemzetisége miatt szidalmazták. A rendőrség most azt vizsgálja, a két autósnak lehet-e köze a tegnapi támadáshoz.

Rárántotta a kormányt a szlovák nagykövet autójára, egy magyar vezető, majd utasával együtt szidalmazni kezdte a diplomatát a Bem téren. azt, hogy az autóban ülők tudták-e, kivel kerültek szóváltásba, nem tudni. A szlovák rendszámos autóban ülő nagykövetnek azonban egyebek mellett nemzetiségét is felemlegették.

Úgy tudni, a magyar autót a Szépvölgyi úton tartóztatták fel a rendőrök, tanúként hallgatták ki őket, átvizsgálták az autójukat, és házkutatást is tartottak náluk, de egyelőre még csak vizsgálják, hogy összefüggésbe hozhatók-e, a nagykövetség elleni támadással. (Emlékeztetőül: tegnap Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetség épületére.)

A szlovák nagykövetség időközben a rendőrség rendelkezésére bocsátotta azokat a biztonsági kamerás felvételeket, melyek megörökítették a Molotov-koktélokat dobó férfit, ezt szakértők vizsgálják. A BRFK közben megkezdte a környéken működő összes térfigyelő kamerás, illetve az épületek biztonságára telepített egyéb ipari kamerás felvételek beszerzését. Az ügyben továbbra is a Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz a kedd éjszakai Molotov-koktélos támadás kapcsán.