Évekig megfigyelték a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját

2009.08.28. 22:02
2004 és 2008 között a titkosszolgálatok szélsőséges nézetei miatt már megfigyelték a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját, akinek a telefonbeszélgetéseit is lehallgatták. Azonban két hónappal az első gyilkosság előtt befejezték a megfigyelését, tudta meg az MTV Híradója.

A romagyilkosságokkal gyanúsított testvérpár egyik tagját a titkosszolgálatok kisebb megszakításokkal már 2004 óta figyelték, közölte a Magyar Televízió híradója péntek este. A hírműsor értesülései szerint a férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert közismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vall, megfigyelését azonban két hónappal az első gyilkosság előtt befejezték.

Az első gyilkosságot Galgagyörkön követték el 2008. július 21-én.

A hatóságok kaptak olyan információt is, hogy a banda egyik tagja évekkel ezelőtt fegyvert és lőszert akart vásárolni.

Az országos rendőrfőkapitány előző pénteken jelentette be, hogy egy debreceni szórakozóhelyen elfogták a feltételezett elkövetőket. A négy, 28 és 42 év közötti férfiakat emberölés és több emberen elkövetett emberölés kísérlete megalapozott gyanúja miatta vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság.

A bűncselekmény felderítéséről Petőfi Attila, az NNI vezetője közölte: az előzetes letartóztatásban levő négy gyanúsított közül kettő DNS-mintája egyezik a romák elleni támadások helyszínein rögzítettekkel. A rendőrség a testvérpárt gyanúsítja mind a kilenc bűncselekménnyel, a másik kettőt egy-egy támadással hoztak összefüggésbe.  • Hírek
  • Árfolyam