Kakaskodó sofőr szorította le a szlovák nagykövetet

2009.08.31. 14:07
Múlt héten csütörtökön leszorították a szlovák nagykövet autóját a Bem téren, az esetnek azonban nem politikai indítéka volt, egyszerű közlekedési vita alakult ki.

Egy nappal azután, hogy Molotov-koktélt dobtak Szlovákia budapesti nagykövetségének épületére, egy magyar sofőr rárántotta a kormányt a szlovák nagykövet autójára a Bem téren. A sofőr és utasa ezután szidalmazni kezdték Peter Weiss nagykövetet, állítólag nemzetiségét is felemlegették.

A csütörtöki incidensnek semmi köze a nagykövetséget ért támadáshoz, mondta el kérdésünkre Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. Sima közlekedési vitáról volt szó, ez a két férfi meghallgatása alapján egyértelműen tisztázódott, tette hozzá. Megjegyezte, hogy a budapesti utakon naponta százával történnek hasonló esetek, mikor kakaskodó sofőrök türelmetlenségük miatt szóváltásba keverednek egymással.

Tafferner Éva értetlenkedve fogadta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a sofőrnél és utasánál házkutatást tartottak, azt mondta, tanúként hallgatták meg őket.

Arra a kérdésre, hogy van-e fejlemény a szlovák nagykövetség elleni támadás vizsgálatában, azt mondta, még folyik a nyomozás, további részleteket egyelőre nem tudnak nyilvánosságra hozni. Elmondta ugyanakkor, hogy a szlovák nagykövetséghez keddre bejelentett demonstrációt, ahol a szlovák nyelvtörvény ellen tiltakoznak majd, a rendőrség biztosítani fogja.