Szili Katalin baloldali mozgalmat indít

2009.09.04. 07:44 Módosítva: 2009.09.04. 07:57
Szövetség a Jövőért munkacímmel párton kívüli, de az MSZP-t támogató mozgalmat indít Szili Katalin házelnök - írja a Népszabadság. A mozgalomban Szili Katalin szerint civilek, társadalomtudósok, baloldali műhelyek cserélnek eszmét arról, mit gondolnak a világról.

Olyan közösségeket akarok létrehozni, ahol a modern baloldali gondolat szervező és mozgósító erővé válhat, mondta Szili Katalin a 168 órában megjelent interjúban.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a mozgalom "Szövetség a Jövőért!" néven már formálódik, de ezt egyelőre csak munkacímnek tekintik.

A házelnöki posztról távozó politikus civil szervezetek, közéleti személyek, baloldali műhelyek összefogását szeretné elérni, amely "nyilvánvalóvá teszi, mit gondolunk a mai társadalomról, világról."

A Népszabadság szerint Szilli elképzelését a párton belül többen is támogatják, de még pontosítani kell a szervezeti és tartalmi elemeket, mielőtt a csatlakozók megszólalnak a témában.

A Népszabadság értesülése szerint az első támogatók között szerepel Galló Béla és Gazsó Ferenc szociológus is. (Gazsó lapunkhoz péntek este eljutatott közleményében azt írta, hogy az állítás teljesen alaptalan, nem érkezett hozzá ilyen felkérés. "Semmilyen formában nem kívánok részt venni olyan kezdeményezésben, amely az MSZP-t szándékozik támogatni" - jegyezte meg.)

Szili Katalin egyébként megkapja a Baranya megyei pártlista első helyét és lehet, hogy egyéni jelöltként is indul majd a választásokon.