Hétfőn nincs tanítás a fertőzött csepeli suliban

2009.09.06. 15:18
Az alkalmazottak dolgoznak, de a diákoknak nem kell bemenniük hétfőn a csepeli Adu-iskolába, miután az intézményben elkezdett terjedni az új influenza. Eddig négy betegnél mutatták ki a vírus jelenlétét.

"Tanításmentes munkanapot rendeltek el hétfőre abban a csepeli iskolában, ahol mintegy 110-en betegedtek meg, köztük hét pedagógus is. Négyük esetében az új influenzavírust már kimutatták" - közölte az oktatási központ vezetője vasárnap.

A tanításmentes munkanap azt jelenti, hogy az iskola alkalmazottjai dolgoznak, a diákoknak azonban nem kell bemenniük, de kedden már szeretnék folytatni a tanítást. A szülőkkel pontos felmérést végeznek a megbetegedett 14 és 22 éves tanulók állapotáról, és ennek alapján folytatják majd a munkát.

Péntekre 110-en lázasodtak be

A Táncsics Mihály utcai iskolában a keddi tanényitón kezdhette el terjeszteni egy beteg diák a H1N1 vírust. A csepel.info-t arról tájékoztatták szülők, hogy az első beteg az a diáklány lehetett, akinek a szülei a közelmúltban érkeztek haza az USA-ból.

A kórt pár nap alatt a tanulók ötöde elkapta, és tanárok is megfertőzödtek. A betegség villámgyors terjedése meglepte a szakembereket is.

Az iskolába pénteken már az 500 tanulónak csak a harmada ment be. Csütörtökön sokan betegek voltak, a diákok között óráról órára növekedett a lázas betegek száma, péntekre már több mint 110-en voltak lázasak. Más tünetet nem észleltek náluk. A diákokat hazaküldték az iskolából.